KCV 50-års jubilæum

Hip hip - og så et Vesterbro-hurra

Arrangement

På en øsende våd tirsdag fejrede Kontaktcentret Vesterbro den 31. oktober 50-års jubilæum. Vejret lagde dog ikke en dæmper på festlighederne indendørs i de smukke lokaler, som var stuvende fulde af festglade brugere og venner af huset, som var mødt op for at ønske medarbejderne og hinanden tillykke med den runde dag.

Tine Thaning
Tine Thaning, forstander for Kontaktcentret Vesterbro

Og for at spille banko, spise helstegt pattegris og lam og høre livemusik.

”Én af vores kerneopgaver er måltidet. Og måltidet har altid været en del af Kontaktcentret – så lad os lige dvæle ved det,” sagde forstander Tine Thaning i sin tale. 

Hun fortsatte: ”Måltidet kan sætte både gryderne og sindene i kog – her bliver der talt om for lidt kød, for meget grønt, så er det måske ikke stærkt nok, eller også for stærkt. Smager det nu helt som det skal? Under alle omstændigheder bliver der meningsudvekslet hen over tallerknerne, hvilket giver en fantastisk summen i lokalet. Her i huset lykkes vi med at skabe nye venskaber og nye fællesskaber og det gør vi blandt andet når vi spiser sammen. Det er for mig livsbekræftende, når samtalerne bobler og vi kan rejse os mætte og en oplevelse rigere.”

Kontaktcentret startede i 1973 som en kaffestue i et nedlagt ismejeri på bare 40 kvadratmeter i Saxogade. I dag har Kontaktcentret til huse på Valdemarsgade, og i dag som dengang er det et tilbud til mennesker, som af den ene eller anden grund har haft svært ved at klare tilværelsens daglige udfordringer.

KCV 50-års jubilæum kage

Kontaktcentret er dog langt mere end et spise- og værested. Medarbejderne yder omsorg, vejledning og rådgivning til mænd og kvinder med sociale, fysiske og psykiske problemstillinger. Ofte mennesker som ikke ved, hvor de ellers skal henvende sig. Kontaktcentret er både et sted hvor man kan komme og hygge sig med andre, og hvor man kan få hjælp til at klare det, der er svært i ens verden. Og til at bryde ensomheden.

Tine Thaning siger: ”Kortvarig ensomhed er en naturlig del af livet, som rammer de fleste. Der hvor vi skal være ekstra opmærksomme er, når følelsen af ensomhed varer ved og præger vores liv mere langvarigt. Så har det negative personlige konsekvenser – det ved vi alle sammen. Derfor har vi også i Kontaktcentret fokus på mental sundhed.”

Det er således både moderne socialfagligt arbejde og et stykke ægte Vesterbro-historie der blev fejret den 31. oktober. Med et ægte Vesterbro-hurra, anført at bestyrelsesformand i Kontaktcentret, Kåre Bach Kristiansen.

Nyheden er også bragt i Budstikken for december, 2023