Sundhedsklinik esbjerg

Ny sundhedsklinik i Reden Esbjerg

Nyhed

Den 1. september åbnede Reden Esbjerg en sundhedsklinik, som skal hjælpe Redens brugere med rådgivning og forskellige sundhedsforebyggende tilbud. Det har længe været et ønske fra Redens daglige leder, Pernille Larsen Meier, at kunne gøre mere for at hjælpe de kvinder, der kommer i Reden, til en bedre sundhed.

af Pernille Kjær Jessen

”Vi er rigtig glade for nu at kunne åbne en Sundhedsklinik, for det er en rigtig vigtig ydelse til Redens brugere. Det betyder at mennesker, som sælger og bytter sex, kan få et anonymt og gratis tilbud med rådgivning om seksuel sundhed, herunder test for clamydia, syfilis, herpes, gonorre og HIV, hvad enten man har adgang til det almindelige sundhedsvæsen i Danmark eller ej,” siger Pernille Larsen Meier, som er daglig leder af Reden Esbjerg.

Klinikken har allerede 8 frivillige læger tilknyttet. En af dem, Lena Langbråten, fortæller om sit arbejde i Reden Esbjerg:

Jeg har meldt mig som frivillig i Reden fordi jeg ønsker at bidrage til et ligeværdigt sundhedstilbud til alle lag i samfundet. Som offentligt ansat på et sygehus ser jeg tydeligt, hvordan det er dem, der råber højest og har flest ressourcer, der kommer foran i køen, fremfor dem der har allermest brug for det. Derudover vil jeg gerne bidrage til at afstigmatisere og normalisere det, at man jævnligt bliver testet for seksuelt overførbare sygdomme for alle køn i alle aldersgrupper”, siger læge Lena Langbråten

Sundhedsklinikken havde ikke været mulig, hvis ikke Reden havde modtaget økonomisk støtte udefra. Reden Esbjerg har modtaget donationer fra henholdsvis AOF Center Sydjylland og Conest Aps ved Else Marie Terpager.  AOF Center Sydjylland har doneret 100.000 kr. og Conest Aps har doneret 50.000 kr.