Ketty, Frivillig pris

En ægte ildsjæl

Frivillig, Genbrug, Nyhed

Ketty Kjær Pedersen er en af tre nominerede til Aalborg Kommunes Frivilligpris. OPDATERING: Ketty Kjær Pedersen blev den stolte vinder af Aalborg Kommunes Frivilligpris 2019. Stort tillykke, Ketty!

”Ketty Kjær Pedersen har hele sit liv brændt for at gøre en forskel for børn, unge og socialt udsatte, og hun ser det som sin helt naturlige pligt, at være med til at løfte opgaver og ansvar, der hvor hun kan gøre en forskel. I disse år har vi glæden af, at hendes frivillige arbejde lægges i at støtte op om Redernes arbejde gennem sit virke som frivillig leder i Reden Genbrug Aalborg. Det er vi utroligt taknemmelige for, og vi synes derfor Ketty bør indstilles til Aalborg Kommunes Frivilligpris”, siger Jeanette Dam Kaastrup, der er leder af Reden Aalborg.

I butikken har Ketty blandt andet været initiativtager til et samarbejde med jobcentret i Aalborg, som nu med stor succes sender unge flygtningekvinder i praktik i butikken hos Ketty.

Derudover er Ketty utrolig god til at få alle frivillige til at føle sig godt tilpas, og til at skabe et godt og velfungerende fællesskab blandt frivillige både fra Redens egne rækker, blandt unge flygtningekvinder og robuste ressourcestærke frivillige fra Aalborg og opland.

Ketty er en meget rolig nordjyde, der altid løfter de opgaver hun sætter sig for med en ro og et overblik, som det er de færreste forundt.

Selvom Ketty har mange opgaver og bruger meget tid på frivilligt arbejde, så får hun det altid til at se let ud, og man kan stole på en opgave bliver løst, hvis den er landet hos Ketty.

”Hvis noget skal koordineres, udvikles eller startes op, der er lidt bøvlet, så er det en god ide, at ringe efter Ketty”, siger Jeanette Dam Kaastrup.

Ketty Kjær Pedersen er vokset op i Thorshøj vest for Sæby i en søskendeflok på seks. Hun er pensioneret lærer, uddannet fra Haslev seminarium med speciale i småbørnspædagogik i 1971. I de mere end 40 år Ketty har været lærer, har hun også været frivilligt engageret, ofte mere end et sted af gangen. I 1971 startede hun børneklubben YA i Voerså. I 8 år, fra 1987 til 1995, sad hun desuden i KFUM og KFUKs Landsbestyrelsen, og har blandt andet deltaget i nationalt udviklingsarbejde. Umiddelbart derefter – fra 1995 til 2003 har hun siddet 8 år i KFUKs Sociale Arbejdes Landsbestyrelsen, hvor hun blandt andet var med til at åbne Reden i Aarhus. Siden da har hun blandt andet været aktiv i Y Mens Club Sæby og i Frederikshavns Ungdoms Fællesråd.