Du er her:

Telefon: 25 19 21 00

Kram i Reden København

Ydelser

KFUKs Sociale Arbejdes Krisecenter er en selvejende institution under KFUKs Sociale Arbejde.

Krisecenteret har via Rederne og Reden International en særlig viden og kompetence i forhold til både danske og udenlandske kvinder udsat for prostitutionsrelateret vold - herunder fysisk vold, seksuelle overgreb, voldtægt, chikane, forfølgelse, stalking, samt vold/trusler om vold fra bagmænd.

Personalet på krisecenteret har unikke sprog- og kulturkompetencer og et stort kendskab til socialfaglige indsatser, som har til henblik at reducere skadevirkningerne af vold og prostitution. Dette medfører, at kvinderne kan vende tilbage til et liv, hvor de kan forsørge sig selv og trives.

Krisecentret modtager også gravide og kvinder med børn op til 14 år. På Krisecentret er der plads til 6-8 børn afhængig af alder. Kvinderne skal som udgangspunkt være i stand til at passe deres børn selv, og selv sørge for indkøb, rengøring og tøjvask - selvfølgelig med mulighed for støtte/vejledning fra personalet.

KFUKs Sociale Arbejdes Krisecenter modtager ikke kvinder med at aktivt stof- og/eller alkoholmisbrug eller kvinder med meget udadreagerende psykiatriske problemstillinger.

Indsatsen på krisecentret

1. Krisehåndtering og stabilisering

Vi tilbyder kvinden hjælp til bearbejdning af krisen samt praktisk støtte ift. skolegang, kontakt til relevante myndigheder, hjælp til at strukturere hverdagen mm.

2. Afklaring af ressourcer, behov og muligheder

Kvinden får en fast kontaktperson tilknyttet, som sammen med kvinden udarbejder en handleplan for hende og hendes eventuelle børn. Handleplanen omfatter opholdet på krisecenteret, rådgivnings- og behandlingsbehov, uddannelsesaktiviteter og fremtidige muligheder for job eller uddannelse, bolig, netværk mm.

3. Bearbejdning og forebyggelse af vold

Vi arbejder målrettet med at hjælpe kvinden til at bryde med et liv med vold. Vi tilbyder psykoedukative forløb, hvor vi arbejder med voldsopfattelsen, afdækker uhensigtsmæssige mønstre og årsager i den voldelige relation, bearbejder selvopfattelsen, diverse tabuer mv.

4. Rådgivning/vejledning om arbejde og uddannelse

Udenlandske kvinder og børn tilbydes sprogscreening og støtte i at lære dansk - evt. via et kommunalt undervisningstilbud. Vi tilbyder individuel danskundervisning samt lektiehjælp samtidig med, at kvindernes ønsker, ressourcer og muligheder i det danske samfund afklares. Vi yder også praktisk hjælp til jobansøgninger og optag på uddannelser.

5. Omsorg og støtte i hverdagen

Kvinderne tilbydes motivationssamtaler, praktisk hjælp i forhold til sundhedssystemet, introduktion til lokalmiljøet (biblioteker, gratis arrangementer mv.), aktiviteter som udflugter, ugentlige fællesmiddage, højtidsarrangementer (fx juleaften) samt særlige arrangementer for børn. Det er ligeledes muligt for kvinderne at benytte sig af bisidderfunktion.

6. Støtte til etablering af netværk

Vi arbejder med en positiv selvforståelse samt tillid til andre mennesker. Kvinderne og deres eventuelle børn støttes i at skabe relationer igennem aktiviteter og gruppearbejde.

7. Særlig støtte til børn

Vi yder støtte til at få skabt en stabil hverdag med institution og skole. Vi arrangerer særlige børnearrangementer og aktiviteter. Herudover er der lærende aktiviteter som for eksempel temaaftener for mødrene med fagprofessionelle læger, sundhedsplejersker, pædagoger og gruppesamtaler med skiftende familierelaterede emner.

8. Planlægning af udflytning

Vi yder rådgivning om at bo selv - herunder budgetlægning og økonomistyring. Yderligere hjælper vi med at etablere kontakt til sagsbehandlere, boligforeninger mm.

9. Rehabilitering og efterværn

Efter udflytning tilbyder vi kvinderne at deltage i KFUKs Sociale Arbejdes Krisecenters efterværn, hvor de kan få rådgivning, hjælp til brobygning, netværk og praktiske opgaver for at sikre opholdets effekt og mulighederne for en bæredygtig tilværelse for kvinderne og deres eventuelle børn.