Du er her:

Kirstinesmindevej 19, 8200 Aarhus | Tlf: 29784580 | E-mail: kontakt-midtjylland@rederneskc.dk

Redernes Krisecenter Midtjylland

Om at bo på en herbergsplads på Redernes Krisecenter Midtjylland

Du er altid velkommen til at kontakte Redernes Krisecenter Midtjylland på telefon 29784580, hvis du har brug for akut hjælp eller rådgivning om din nuværende situation, eller hvis du er i tvivl, om du i målgruppen for en herbergsplads.


Når du henvender dig

Når du ringer, vil telefonen blive besvaret af en medarbejder, som vil spørge lidt ind til din situation. Medarbejderen vil altid sørge for at rådgive dig bedst muligt i forhold til din situation og hvordan du bliver hjulpet godt videre. Hvis Redernes Krisecenter Midtjylland er det rigtige tilbud til dig, vil du blive opfordret til at tage til Skejby og henvende dig på krisecenteret. Medarbejderen kan også hjælpe dig med transport, hvis du ønsker.

Når du ankommer, vil de medarbejdere der er på krisecenteret tage godt imod dig. En af medarbejderne inviterer dig til en velkomstsamtale, hvor vi sammen vil finde ud af, om en herbergsplads på krisecentret er det rigtige tilbud til dig og om du ønsker at tage ophold her.

Hvis vi sammen beslutter, at du skal flytte ind på krisecentret, får du tildelt et værelse kort efter din ankomst. Dit værelse er dit private sted og du får din egen nøgle til værelset.
 

De første par dage på Redernes Krisecenter Midtjylland

Når du ankommer, vil en medarbejder tage en snak med dig, hvor i sammen kan finde ud af hvilke behov du har. Du vil få tildelt håndklæder, toiletartikler og tøj, hvis du har brug for det. I løbet af de første dage møder du en af dine kontaktpersoner, som vil samarbejde med dig om dit ophold, og de tiltag der skal ske. Sammen med din kontaktperson udarbejder I en opholdsplan for opholdet.
 

Dagligdagen på Redernes Krisecenter Midtjylland

Hos os kan du spise alle måltider, som forberedes med hjælp fra personalet. 

Når du er på Redernes Krisecenter Midtjylland, vil der blive serveret mad tre gange om dagen. Derudover er der forskellige aktiviteter i løbet af hverdagen, og du er selv med til at beslutte, hvad dagen skal gå med. Der kan for eksempel være samtaler med personalet, kreative aktiviteter, gåture eller praktiske ting der skal gøres - det kan være rengøring af dit værelse, tøjvask, planlægge møde med din sagsbehandler eller lignende.

Har du et misbrug og ønsker du behandling, eller er du allerede i behandling og ønsker at fortsætte, hjælper personalet dig med at kontakte Rusmiddelcenter Aarhus. Personalet vil hjælpe og støtte dig i din behandling, og kan følge dig til og fra behandlingen, hvis det vurderes, at dette er nødvendigt for at du kan være tryg.   

Når man er indskrevet på en herbergsplads skal man være aktivt boligsøgende, og du vil sammen med din kontaktperson følge op på boligsøgningen hver uge.
 

Hvad koster det?

Det er din hjemkommune der betaler for opholdet, men der vil være en egenbetaling til din hjemkommune. Kommunen træffer en afgørelse ud fra dine indtægter og udgifter om hvor meget du skal betale til dem.

Egenbetalingen er 96,71 kr. pr. døgn (2023-beløb).

Du betaler ikke noget til Redernes Krisecenter Midtjylland og alle måltider og tøjvask er inklusive i prisen.