Du er her:

Sjællandsgade 6, 8000 Aarhus C | Tlf. 86 20 44 74 eller 86 20 44 71 | Mail: as@reden.dk | Åbent kl. 12:00 - 22:00 alle ugens dage.

Reden Aarhus

Redens historie

Reden Aarhus har over 21 års historie og udvikling bag sig. Denne udvikling har medvirket til et bredt medarbejderteam, samt muligheden for at tilbyde udsatte kvinder i Aarhus et trygt og sikkert tilbud alle ugens dage fra kl.12:00 til 22.00.

I 1995 kontaktede socialpædagogstuderende Else Kristensen KFUKs Sociale Arbejde for at påpege behovet for et værested for kvinder i prostitution og misbrug i Aarhus. Organisationen havde i forvejen to væresteder, der arbejdede med den samme problematik: Reden i København og Reden i Odense.

KFUKs Sociale Arbejde var straks med på ideen, og der blev lavet et opsøgende gadearbejde for at afdække behovet. Det stod hurtigt klart, at der var et behov. En bestyrelse blev nedsat, og man begyndte at lede efter egnede lokaler. Det var ikke nemt, da et værested for denne målgruppe ikke var en populær nabo, men i oktober 1996 kunne Reden Aarhus for første gang åbne dørene i Sjællandsgade 6. Der blev ansat en leder og tilknyttet ca. 10 frivillige, og Reden Aarhus kunne holde åbent tre aftener per uge. I 1998 blev der ansat en socialrådgiver, hvilket gav mulighed for at åbne 3 aftener og 2 formiddage pr. uge. Antallet af frivillige voksede støt.

I efteråret 1999 blev der konstateret råd og svamp i huset, og i januar 2000 lukkede man på grund af sundhedsfaren. Med udgangspunkt i Kirkens Korshær i Nørregade blev der udført gadearbejde, mens huset blev renoveret. I forbindelse med lukningen opsagde de to ansatte deres stillinger. Huset blev renoveret, og i august 2000 åbnede den nye Reden. Joan Hougaard blev ansat som leder i maj 2001, hvor der også blev ansat en pædagog på fuld tid, og frivilligflokken var vokset til 25. Dette gav grundlag for at holde åbent 4 aftener og 2 dage om ugen.

Reden Aarhus
Redens nye flotte hus, der blev indviet i 2013.

I efteråret 2001 mærkede medarbejderne behovet for et nattilbud. KFUKs Sociale Arbejde kendte dette behov fra de andre to Reder, og da Redens lokaler blev sat til salg, købte de ejendommene, og startede med at etablere Redens nathjem. 1. marts 2002 åbnede nathjemmet med 8 sengepladser og mulighed for to opredninger. Der blev ansat yderligere 2 ½ medarbejder og knyttet 8 frivillige til nathjemmet.

Fra juni 2010 blev Reden genhuset i Aarhus Kommunes lokaler i Spanien 61A, da der skulle bygges et helt nyt hus i Sjællandsgade til Reden. Dette hus stod færdigt i foråret 2013, hvor Reden flyttede tilbage til Sjællandsgade.

Siden da er Reden Aarhus stadig vokset støt og har i dag 13 medarbejdere, et vikarkorps og cirka 25 fag- og ordinære frivillige tilknyttet. Reden Aarhus er også den eneste, der nu er ledet af en mand, nemlig Anders Sørensen, der tiltrådte i sommeren 2017. 

Reden Aarhus har en drifts- og samarbejdsaftale med Aarhus kommune på 1. mil. kroner årligt, (2006 niveau) samt modtager derudover årligt et tilskud på 5. mil. årligt fra Satspuljen (2006 niveau). Bevillingerne er altid blevet suppleret med indtægter fra projekter, Redens Venner, fonde, legater og private donationer, således at Reden Aarhus kan opretholde et ønsket aktivitetsniveau og for at kunne imødegå de mange akutte behov, som opstår blandt vores målgruppe og en travl hverdagsdrift.

Protektor for Reden Aarhus er Renée Toft Simonsen og Miss Stella Starlight (Peter Rothgardt)