Sanne Kjellow

Solidt grundlag, overraskelser og planer i Redernes Krisecenter Midtjylland

Nyhed

​​​​​​​De første tre måneder i Redernes Krisecenter Midtjylland har budt på mange vigtige erfaringer for leder Sanne Neergaard Kjellow. Krisecentret slog dørene op 18. januar 2022.

Der har været kvinder boende fra første åbningsdag og i marts var der for første gang fuldt hus med 14 kvinder boende. Nogle af dem har været her siden åbningen og kvinderne udtrykker glæde ved at være her – det er et trygt hus med omsorgsfuldt personale, hvor de føler sig set, hørt og forstået.
Sanne Neergaard Kjellow, leder Redernes Krisecenter Midtjylland

Der er beboermøder hver 14. dag, men kvinderne er generelt rigtig gode til at give udtryk for deres behov og ønsker i hverdagen. Generelt er stemningen i huset god, medarbejdergruppen er engagerede, fagligt dygtige og har alle sammen godt mod på arbejdet.

 

Overraskelser og gode partnere

Fra begyndelsen regnede man med at se mange yngre kvinder blandt beboerne, men de første måneder har beboerne været 28 år og opefter.

En del er i 40-50’erne og kommer med mange års komplekse misbrugsproblematikker - mønstre man ikke kan ændre fra dag til dag.
Sanne Neergaard Kjellow, leder Redernes Krisecenter Midtjylland

Medicinhåndtering fylder meget i hverdagen for kvinderne, der er derfor hyppig kontakt til kvindernes læger for at sikre, at de får den rette behandling. Dog har de sidste uger budt på flere beboere under 25 år, som har igangsat samarbejde med UU-vejleder og jobcenter. 

To samarbejdspartnere der allerede har vist sig at være uundværlige, er Rusmiddelcenter Aarhus og Aarhus Kommune. Rusmiddelcenter Aarhus har gang på gang vist stor fleksibilitet for at få det til at fungere for kvinderne. I særligt plejekrævende sager har Aarhus Kommune støttet godt op om Redernes Krisecenter, så personalet kan fokusere på misbrugs- og voldsproblematikken.

 

Hvad bliver det næste?

Kvinderne efterspørger flere aktiviteter der ikke kun er samtaler, så der er påbegyndt forskellige kreative aktiviteter, som kan give dem ro. Der er også kommet et wellness-tilbud, hvor man som beboer kan få massage og få lov til at mærke sig selv og sin krop – ud af hovedet og ned i kroppen. Gårdhaveindretningen skal også i gang, for som beboerne selv siger: ”hvad skal man bruge dagen på, når det eneste man tænker på er hvornår man kan få sit næste fix?”

Det er helt tydeligt, at der har manglet et tilbud som Redernes Krisecenter i Midtjylland. Et sted hvor man kan føle sig i sikkerhed og godt taget af, når man står i så svær en livssituation som beboerne kan stå i.
Sanne Neergaard Kjellow, leder Redernes Krisecenter Midtjylland

 

 

Emne