Chloe Avo Holm - jeg kunne ikke dø

Chloe Avo Holm: Fra Vesterbros gader til boghylderne

Nyhed

Vesterbros gader har mange historier, men få er så bevægende som Chloe Avo Holms. Fra en barsk barndom med stofmisbrug og hjemløshed til et nyt kapitel som forfatter og digter, har Chloe gennemgået en transformation, der er både utrolig og inspirerende. Hendes nye bog, "Jeg kunne ikke dø", er ikke kun en fortælling om overlevelse men også om sejr over livets hårdeste prøvelser.

Skrevet af: Mie Mølbæk Møller

En hård barndom

Chloe voksede op med en følelse af isolation, forstærket af et hjem, hvor kærlighed var mangelvare. Allerede som niårig fandt hun trøst i alkohol og senere hårde stoffer. 

Hendes liv på gaden begyndte i teenageårene, hvor hun forlod et voldeligt hjem og fandt en skæbne blandt Vesterbros skyggesider, hvor hun hurtigt lærte at overlevelse kostede både krop og sjæl. 

Vendepunktet

Det var på gaden, Chloe oplevede både det værste og det bedste i mennesker. Trods rå kulde og farlige nætter fandt hun også solidaritet og støtte hos institutioner som Reden København. Men den sande forandring kom, da Chloe stod over for endnu en trussel på livet – denne gang fra hende selv. 

Efter flere selvmordsforsøg finder Chloe hjælp hos Reden, og da hun er blevet clean, får hun skabt en relation til sin mor. Gennem morens cancerforløb knytter Chloe og hendes mor igen deres bånd og får tilgivet hinanden.  En tilgivelse, som har fået Chloe til at erkende, at hjertet har mere plads end man tror.

Bogen og dens budskab

"Jeg kunne ikke dø" er mere end en selvbiografi; det er et vidnesbyrd om menneskelig modstandskraft. Chloe fortæller, at hun med sin bog håber at inspirere andre til ikke at opgive håbet:

”Jeg håber, at læseren tager et håb med sig. Jeg håber, at der er noget genkendeligt og at man kan blive inspireret af, at læse om et andet menneske, der gik igennem noget virkelig hårdt. Og som nu kan stå og have det godt med sig selv, sit liv og sin krop. Som mennesker har vi mere kærlighed end vi tror. Vi har mere tilgivelse end vi tror.”

Udgivelse og fremtid

Bogen udkom den 23. april, og der blev afholdt bogreception den 30. april på Centralen ved siden af Reden København, hvor Chloe var til stede for at signere bøger og dele sin historie.

Chloe Avo Holms livshistorie er en påmindelse om, at ingen er begrænset af deres fortid, og at forandring er mulig med stålvilje og støtte. Hendes bog fortæller om personlig og social forandring og understreger vigtigheden af samfundets støtte til dem, der har mest brug for det. 

”Vi må aldrig stoppe med at drømme. Uanset alder, køn, fortid, nutid. Man kan hurtigt sætte barrierer op for sig selv. Jeg er selv ordblind og jeg kunne nemt tænke, at jeg ikke kunne skrive en bog. Men det har jeg gjort,” griner Chloe. 

Bogudgivelsen er ikke enden på Chloes forfatterskab. Hun har også en digtsamling på vej. Med digtsamlingen tager Chloe os med på tur på det gamle Vesterbro og berører hårde emner som bl.a. skam og kropsskam. ”Glimt af Vesterbro” udkommer til efteråret. 

Stort tillykke med udgivelsen til Chloe og tak for at dele din vigtige historie.

 

Køb bogen

Bogen kan købes på bl.a. Saxo.com

Vil du gerne høre Chloes fortælling live? 

Chloe kan bookes gennem Trådløs Kultur på traadloeskultur@gmail.com.

 

Artiklen er også bragt i Årsberetningen for 2023/2024.