Lisbeth Jessen

Lisbeth Jessen bliver ny forstander for Reden København, Reden International og KFUKs Sociale Arbejdes Krisecenter

Nyhed, Pressemeddelelse

KFUKs Sociale Arbejde har pr. 1. oktober 2022 ansat Lisbeth Jessen som forstander for Reden København, Reden International og KFUKs Sociale Arbejdes Krisecenter. Lisbeth Jessen skal stå i spidsen for den faglige og organisatoriske udvikling af de tre institutioners arbejde i København.

”Vi er utrolig glade for at få Lisbeth som forstander. Hun har bred erfaring med vores forskellige målgrupper – meget udsatte mennesker i fx misbrug og eller som lever på gaden, ofre for menneskehandel og kvinder der er ofre for vold – og hun er en erfaren leder som er i stand til at sætte kvindernes forhold og behov på dagsordenen hos politikere og beslutningstagere,” siger Lis Ingerslev, bestyrelsesformand for de tre institutioner.

Lisbeth Jessen kommer fra en stilling som direktør i Anti Doping Danmark, og har inden da været direktør i Danner i mere end 5 år. Lisbeth Jessen har også en mangeårig karriere i politiet, bl.a. som nærbetjent på Vesterbro, som efterforsker i drabsafdelingen samt som leder i Rigspolitiet, hvor hun bl.a. har arbejdet med udvikling af efterforskningsmetoder.

"Jeg glæder mig enormt til at slutte mig til lederteamet i KFUKs Sociale Arbejde. Jeg har gennem mange år fulgt Redens arbejde for nogen af de allermest udsatte i samfundet – faktisk siden jeg som ung betjent selv gik rundt i miljøet på Vesterbro og senere som efterforsker i drabsafdelingen, hvor jeg desværre var med i efterforskningen af drabssager, der havde kvinder i risikomiljøer som ofre. Det er en stor gave nu at få lov til at gøre en forskel for kvinderne. For uanset om de er hjemløse, har et usikkert opholdsgrundlag, er handlet til prostitution, har et misbrug eller udsat for vold, så fortjener de nogen, der støtter dem og sørger for, at deres rettigheder ikke trædes under fode. Og samtidig glæder jeg mig til at komme tilbage til det sociale arbejde, som jeg har savnet."
Siger Lisbeth Jessen.

Samtidig - den 1. oktober – tiltræder den nuværende konstituerede forstander, Mads Andersen Høg, som udviklingschef i KFUKs Sociale Arbejde, der udover de tre ovenstående institutioner også rummer Reder i landets store byer og en række andre tilbud til socialt udsatte, herunder væresteder, herberger og krisecentre.

”Jeg glæder mig meget til at få Mads med på holdet i vores tværgående udvikling. Han har vigtig erfaring fra flere af vores tilbud, og skal bl.a. være med til at styrke interessevaretagelse, kommunikation og fundraising. Og med ansættelsen af Lisbeth Jessen i Reden København, Reden International og KFUKs Sociale Arbejdes Krisecenter får vi en stærk leder der brænder for vores målgrupper og det stærke socialfaglige arbejde,” siger Ann-Sofie Bech von Hielmcrone, der er generalsekretær i KFUKs Sociale Arbejde.

 

 

_________________________________________________

 

Yderligere oplysninger:

Mads Andersen Høg, konstitueret forstander, mah@reden.dk, telefon 25 33 39 74

 

KFUKs Sociale Arbejde er en medlemsorganisation, som siden 1947 har haft fokus på at hjælpe socialt udsatte mennesker, der er havnet i en svær situation på grund af hjemløshed, stof- eller alkoholmisbrug, prostitution, psykisk sygdom eller fattigdom. KFUKs Sociale Arbejde består i dag af Rederne (København, Odense, Aarhus, Esbjerg og Aalborg), Reden International, Reden Ung, Kontaktcentret Vesterbro, Lærkereden, KFUKs Sociale Arbejde Krisecenter i København, Redernes Krisecenter i Odense, Redernes Krisecenter Midtjylland, den selvejende institution Lindevangen på Frederiksberg samt vores genbrugsbutikker Reden Genbrug.