S/H kvinde

”Vi må ikke acceptere, at kvinderne udsættes for vold”

Nyhed

Reden København arbejder målrettet for at sætte fokus på den vold og de overgreb, kvinderne der kommer i Reden København, ofte er udsat for på gaden.

For mange af kvinderne er vold noget, de opfatter som et livsvilkår, men Reden gør meget ud af at tale med kvinderne om, at sådan bør det ikke være. Vold skal aldrig være et livsvilkår – heller ikke når man lever et udsat liv.

Siden juni sidste år har Reden København registreret 44 voldtægter og 369 voldshændelser blandt værestedets mere end 200 kvindelige brugere.

Det er super vigtigt at få sat fokus på det her problem. Kvinderne udsætter sig selv for mange farer for at skaffe deres stoffer. Vi gør, hvad vi kan, for at tilbyde dem et alternativ. Men det er svært at beskytte dem, fordi de har brug for kontakt til mænd for at få stoffer.
Siger Mads Andersen Høg, konstitueret forstander for Reden København

Derfor er det vigtigt, at kvinderne (og andre mere udsatte på den åbne stofscene på Vesterbro) får et skærmet alternativ til de store fixerum – og vel at mærke et andet alternativ end at fixe på gaden, som er muligheden i dag.  

Tak til Annika Smith for at sætte det på den politiske dagsorden.