Landsformand Annette Blynél

Vigtigt fokus på forebyggelse af prostitutionslignende adfærd hos unge

Nyhed

Regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Alternativet og Liberal Alliance har den 24. november indgået aftale om udmøntning af reserven –den tidligere Satspulje – til foranstaltninger på social-, sundheds- og arbejdsmarkedsområdet for 2021-2024.

”Aftalen rummer mange væsentlige prioriteringer på socialområdet, men vi er i KFUKs Sociale Arbejde især glade for, at partierne bag aftalen har fokus på forebyggelse af prostitutionslignende adfærd hos unge. RedenUng og KFUKs Sociale Arbejde har siden 2015 arbejdet med den type forebyggelse, og der er brug for fortsat udvikling, hvis indsatserne skal følge med de stadig flere digitale platforme. Grænserne i den digitale verden er anderledes end i virkeligheden, og det der måske virker tillokkende på nettet, kan hurtigt blive grænseoverskridende, når det bliver til virkelighed. Derfor er der mere end nogensinde behov for, at lære de unge at kende og respektere deres egne og andres grænser,” siger Annette Blynél, landsformand for KFUKs Sociale Arbejde.

 ”Vi er også rigtig glade for, at KFUKs Sociale Arbejde med Kira West som formand for Civilsamfundets Brancheforening og medlem af Rådet for Socialt Udsatte har et ben med i det vigtige arbejde omkring udvikling af en civilsamfundsstrategi, som er en vigtig del af aftalen”, siger Annette Blynél.

”Civilsamfundsstrategien er et vigtigt skridt i den rigtige retning. Vi glæder os til at indgå i arbejdet, hvor vores budskab er at vi ønsker os en samlet finansieringsmodel på tværs af reserven, finansloven og andre kilder. Vi mangler en bred, gennemtænkt og gennemskuelig model for finansieringen af vores organisationer,” siger Annette Blynél.