Ny undersøgelse om unges datingadfærd anno 2018

Nyhed

Cirka 10% af unge har oplevet uopfordret at blive tilbudt penge for sex gennem sociale fora, viser RedenUngs undersøgelse om unges datingadfærd.

Det svarer til 115 ud af 1189 unge, heraf 52 unge under 18 år.
25 af de 115 unge tog imod tilbuddet om at sælge sex, heraf 5 unge under 18 år.
 
Internettet gør kontakten mellem mennesker kortere og nemmere, men gør også, at unge udsættes for massive kontaktforsøg gennem datingfora og sociale medier.

De fleste datingapps har en aldersgrænse på 18 år, men også unge under 18 år tilgår disse sites ved at taste sig ældre af nysgerrighed.
 
RedenUngs undersøgelse viser, at mange unge bruger datingapps, datingssites og datingfora, selvom de ikke har alderen til det, og derfor ofte antastes af voksne, der ikke kender den unges reelle alder. 
 
Unge tilbydes også penge for trusser og nøgenfotos, og på RedenUngs rådgivning ser vi, at de unge også ind imellem trues til at sende flere nøgenfotos, fordi modtageren enten vil kontakte deres forældre eller poste billederne på et socialt medie, hvis den unge ikke adlyder.
 

RedenUng opfordrer derfor til, at der kommer meget mere fokus på at lære unge, hvordan de skal agere på datingsites og andre sociale fora, og at unge er nødt til at lære basale færdigheder i online-dating.

Og selvfølgelig også, at unge først skal tilgå datingsites, når de har alderen til det :)


Om undersøgelsen:

Unges datingadfærd 2018 er en kvantitativ undersøgelse med 2000 respondenter primært mellem 15 – 25 år. Herunder 1062 unge under 18 år. 1300 piger, 664 drenge og 36 med anden kønsidentifikation har deltaget. Undersøgelsen er lavet online via Facebook og Boyfriend.dk og er derfor ikke repræsentativ.

 
Unges datingadfærd 2018