Stort forskningsprojekt om sugardating blandt unge

Nyhed

RedenUng har sammen med forskere fra RUC og Aarhus Universitet fået i alt 4,9 millioner kroner fra Velux-Fonden til et stort forskningsprojekt om sugardating blandt unge.

Sugardating har fået stor opmærksomhed i den danske offentlighed de senere år, og antallet af profiler på danske sugardating-hjemmesider er steget kraftigt. Samtidigt får rådgivninger som RedenUng stadig flere henvendelser fra unge, der oplever problemer i forbindelse med sugardating, bl.a. social isolation, stigmatisering og afhængighed af penge, gaver og opmærksomhed. Der mangler imidlertid viden om, hvorfor unge indgår i sugardating, hvilke former for marginalisering de oplever, samt hvilke indsatser der bedst kan hjælpe dem.

Dette projekt sætter derfor, som det første forskningsprojekt i Danmark, spot på sugardating blandt unge og undersøger bl.a. de unges sociale baggrund og motiver for at udveksle sex for penge eller gaver.

Projektet indeholder både kvalitative og kvantitative undersøgelser af sugardating i Danmark og kommer derfor til at belyse sugardating som begreb i dansk kontekst. Som en del af projektet udvikles sociale indsatser, der kan afhjælpe de unges marginalisering og give dem adgang til støtte.

Projektet løber fra 2019 til 2021 og gennemføres af forskere fra Roskilde Universitet, Aarhus Universitet og fagfolk fra RedenUng i samarbejde med bl.a. VIVE, Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd, Københavns Kommune, Ballerup Kommune, De Unges Hus, LGBT+ Danmark, Headspace og Ungdommens Røde Kors.