Positivt, at regeringen vil forbedre vilkårene for mennesker i prostitution

Pressemeddelelse

KFUKs Sociale Arbejde hilser velkommen, at regeringen ønsker at forbedre livsvilkårene for mennesker i prostitution. Vi synes som udgangspunkt, at det er rigtig godt og positivt, at man lægger op til, at man ønsker at forbedre mulighederne for at forlade prostitution, hvis man ønsker det. KFUKs Sociale Arbejde mener, at der skal være tilbud til at komme ud af prostitution for alle borgere, uagtet hvilken bopælskommune man befinder sig i.

”Det er rigtig godt og fornuftigt at regeringen vil kigge på vilkårene for mennesker i prostitution – det har der længe været brug for og vi glæder os til at levere input til den eksisterende lovgivningsramme. Disse tiltag kan fx være frit lejde og exitforløb for kvinder, der ønsker at forlade prostitution og nemmere adgang til sundhed og hjælp i forbindelse med vold og voldtægt, brobygning til misbrugsbehandling, og relevante terapeutiske, uddannelsesmæssige og arbejdsmarkedsrelaterede tilbud”, siger Helle Jarlmose, generalsekretær i KFUKs Sociale Arbejde.

”Vi er dog samtidigt bekymrede og mener, at det er et skridt i den forkerte retning, hvis regeringen vil lempe rufferilovgivningen. Den nuværende rufferiparagraf blev netop indført som en væsentlig beskyttelse imod yderligere udnyttelser af mennesker i prostitution og ikke mindst imod tvungen prostitution. En lempelse vil ikke gavne mennesker i prostitution, men tværtimod gøre det nemmere for andre at tjene penge på prostitution – en lempelse vil derfor i vores optik være det samme som at gå bagmændenes ærinde”, siger Helle Jarlmose.